Jakiego Laptopa kupić ?
Zwiń
X
-
Ruwaldo ten co podałeś to ma dretwy procek. Oni sumując jego prędkość. Tam nie ma tych prawie 3 GHZ tylko tam jest chyba 1.3+1.3. To procesor serii U czyli niskonapieciowy.
-
-
Stacjonarka jest
Tablet jest - Lenovo
Laptop Dell taki zwykły budżetowy jest - do pracy i neta styka
i mało...... - takie czasy.
Teraz młody chce swój sprzęt i tak jak pisałem miał obiecane za wyniki w nauce. Zresztą niech w swoim ściąga instaluje i kombinuje.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja tam polecam Asusy i Delle
Hp miałem raczej nie kupie więcej i nie znam HP który się nie grzeje.
Samsunga nie dostaniesz już, mam ultrabooka 3 letniego z SSD z jakieś wyprzedaży jak się wycofywali nie do zdarcia a robi, jeździ codziennie.
Jak najbardziej SSD, mniej pojemności ale wydajność bez porównywania.
Tylko i wyłącznie grafika nie zintegrowana.
Może rozważyć stacjonarkę jak do gier głównie. Ta sama cena a wydajność dużo lepsza.
Zostaw komentarz:
-
-
ruwado, jeśli młody ma korzystać z gier to polecam sprzęt z lepszym nagłosnieniem (np. z jakimś małlutkim wooferem) lub zewnętrznymi głośnikami np. 5+1 - wygonisz młodego z domu szybciej niż Ci się wydaje :P Mam Della XPSa z JBL (w pracy) i jak na laptopa to całkiem fajnie to sobie gra(laptop zakupiony ok 3 lata temu)
coś podobnego do tego http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...M.44251.0.html (nie pamietam dokładnie modelu)
Fajna sprawa to podświetlenie klawiatury o kilku stopniach mocy podświetlenia. Niby bajer ale mi osobiście bardzo się przydaje
Ogólnie na laptopa spokojnie możesz wydać i 5 tys zł i nadal będzie mu coś brakowało :diabelski_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
zdecydowanie odradzam Asusa.
Mam 17to calowi i7 szybki. Ale... Po gwarancji padla sama z sie klawiatura. Wymiana 100 zl.
Laptop ciezki.
Usterka zniechecila mnie do firmy.
Polecam HP, Lenovo.
Odradzam tez Samsunga.
Zostaw komentarz:
-
-
ruwado, ilu będzie doradców tyle możliwych konfiguracji :P Jeśli planujesz kupić w sklepie stacjonarnym to wyznacz sobie pewne minimum które musi spełniać i w drogę - spora szansa że sprzedawca coś poleci. Jeśli po internecie zamierzasz zamówić to musisz sam się zmagać w konfiguracjami itp. Czasami warto namacać towar żeby się nie okazało po zakupie że to jakiś tandetny plastik albo plastikowa imitacja aluminium itp Klient płaci - klient wymaga :diabelski_usmiech
Udaj się np. do MM ten sklep "nie dla idiotów" i pomacaj co się da (oczywiście piszę o laptopach)wypytaj sprzedawcę itp a zakupu dokonaj np w sklepie internetowym innej firmy np. ole ole czy rtv mix agd czy x-kom :diabelski_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
musim pomyśleć - świadectwo z czerwonym paskiem będzie :wink: niestety :evil: bo obiecana nagroda, stetybo będzie w czołówce.
Zostaw komentarz:
-
-
ruwado, procek i3 (min 2,3 GHz na rdzeń) z dedykowaną grafiką (nie zintegrowaną z procesora) ram 8GB i dysk albo SSD 256 lub SSHD 1 TB z 32GB w zupełności "młodemu" wystarczy. Cena powinna oscylować w podanym przez Ciebie przykładzie.
Zostaw komentarz:
-
-
maksiu, młody sobie upatrzył. Raczej gry (ETS 2 , ATS, WoT, need for speed - w sieci oczywiście). skajpaj:wink: . Praca jakies projekty do szkoły z informatyki na poziomie klasy 6 podstawówki.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez ruwadoCo sądzicie o takim sprzęcie?
Asus X751LB-TY109H W8.1 (szary-metal)
http://www.oleole.pl/laptopy-i-netbo...ry-metal.bhtml
Wszystko zależy do jakich zastosowań ten laptop ma być
Zostaw komentarz:
-
-
Co sądzicie o takim sprzęcie?
Asus X751LB-TY109H W8.1 (szary-metal)
Zostaw komentarz:
-
-
orzel720, Ja bym celował w Dell'a
Przeglądnij stronę>>LAPTOK<<
Mają odbiór osobisty na ul. Lea
Kupiłem u nich już parę laptopów (głównie do firmy)
Zostaw komentarz:
-
-
militarius, OK ale może z Twojego lub czyjegoś doświadczenia: iść w konkretną markę czy ryzyk fizyk?
Zostaw komentarz:
-
-
w tym budżecie wszystko jest na jedno kopyto jeśli chodzi o jakość. szukaj lapa z procem minimum i5, koniecznie dysk SSD minimum 240GB, ram 8GB, full HD chyba też będzie w tej cenie.
Zostaw komentarz:
-
-
Hej!
Pilna sprawa - macie jakieś konkretne typy/modele laptoka dla 9-letniego "Komunisty"? Ma być max 2500 zł i czarny.. Wybór jest ogromny ale sztuką jest nie przepłacić za np markę.. Znając życie... przeznaczenie typowo Internet gierki sieciowe itp..
Zostaw komentarz:
-
-
militarius dobrze prawi. Biznesówki klasy premier czyli np. HP Elitebook czy Dell Latitude serii E6xxx, E7xxx są naprawdę wytrzymałe i niezawodne. Dodatkowo nie ma problemu z dostępem do części zamiennych.
Zostaw komentarz:
-
-
o nowym zapomnij. ja ze swojej strony polecę poleasingowe hp elitebooki. w tej cenie zmieścisz się z wymianą na nowego ssd 500gb. jakość i design na wysokim poziomie, gniecie wszystkie nowe laptopy w cenie do 4-5k zł.
Zostaw komentarz:
-
-
Hej.
Szukam laptopa,a raczej ultrabooka,przeznaczenie -internet,filmy taki mobilny komputerek.
Matryca 13,3 ,dysk SSD,minimum 500GB dysk.Kwota to 2000zł.Co jest warte uwagi w tej kwocie?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Biszczutrochę z innej półki czy mając taki zestaw jak laptop z WIFI + modemorouter E586Bs-2 będę mógł podłączyć drukarkę bezprzewodowo ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Biszczutrochę z innej półki czy mając taki zestaw jak laptop z WIFI + modemorouter E586Bs-2 będę mógł podłączyć drukarkę bezprzewodowo ?
jeśli drukarka ma wifi to powinna działać - na niej ustawiasz sieć.
jeśli jest na usb - to nie wiem....
Zostaw komentarz:
-
-
Nie.
Ale nie przeglądam wszystkich tematów codziennie
Więc jak ktoś zada w jakimś temacie jakieś pytanie do mnie, to może i z tydzień potrwać zanim je zauważę, albo w ogóle nigdy nie zareaguję
Zostaw komentarz:
-
-
Chłopaki.
Pracuje w jednym ze sklepów komputerowych w naszym kraju
Takim trochę bardziej popularnym, cieszących się "raczej dobrą renomą"
W razie jakichś pytań czy potrzeb => walcie do mnie na prv msg
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: