Jakiego Laptopa kupić ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• wesol
    odpowiedział(a)
    Ruwaldo ten co podałeś to ma dretwy procek. Oni sumując jego prędkość. Tam nie ma tych prawie 3 GHZ tylko tam jest chyba 1.3+1.3. To procesor serii U czyli niskonapieciowy.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Stacjonarka jest
    Tablet jest - Lenovo
    Laptop Dell taki zwykły budżetowy jest - do pracy i neta styka

i mało...... - takie czasy.

Teraz młody chce swój sprzęt i tak jak pisałem miał obiecane za wyniki w nauce. Zresztą niech w swoim ściąga instaluje i kombinuje.

Zostaw komentarz:

• Bili
    odpowiedział(a)
    Ja tam polecam Asusy i Delle
    Hp miałem raczej nie kupie więcej i nie znam HP który się nie grzeje.
    Samsunga nie dostaniesz już, mam ultrabooka 3 letniego z SSD z jakieś wyprzedaży jak się wycofywali nie do zdarcia a robi, jeździ codziennie.

Jak najbardziej SSD, mniej pojemności ale wydajność bez porównywania.
    Tylko i wyłącznie grafika nie zintegrowana.

Może rozważyć stacjonarkę jak do gier głównie. Ta sama cena a wydajność dużo lepsza.

Zostaw komentarz:

• maksiu
    odpowiedział(a)
    ruwado, jeśli młody ma korzystać z gier to polecam sprzęt z lepszym nagłosnieniem (np. z jakimś małlutkim wooferem) lub zewnętrznymi głośnikami np. 5+1 - wygonisz młodego z domu szybciej niż Ci się wydaje :P Mam Della XPSa z JBL (w pracy) i jak na laptopa to całkiem fajnie to sobie gra (laptop zakupiony ok 3 lata temu)
    coś podobnego do tego http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...M.44251.0.html (nie pamietam dokładnie modelu)
    Fajna sprawa to podświetlenie klawiatury o kilku stopniach mocy podświetlenia. Niby bajer ale mi osobiście bardzo się przydaje
    Ogólnie na laptopa spokojnie możesz wydać i 5 tys zł i nadal będzie mu coś brakowało :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    zdecydowanie odradzam Asusa.

Mam 17to calowi i7 szybki. Ale... Po gwarancji padla sama z sie klawiatura. Wymiana 100 zl.
    Laptop ciezki.
    Usterka zniechecila mnie do firmy.
    Polecam HP, Lenovo.
    Odradzam tez Samsunga.

Zostaw komentarz:

• maksiu
    odpowiedział(a)
    ruwado, ilu będzie doradców tyle możliwych konfiguracji :P Jeśli planujesz kupić w sklepie stacjonarnym to wyznacz sobie pewne minimum które musi spełniać i w drogę - spora szansa że sprzedawca coś poleci. Jeśli po internecie zamierzasz zamówić to musisz sam się zmagać w konfiguracjami itp. Czasami warto namacać towar żeby się nie okazało po zakupie że to jakiś tandetny plastik albo plastikowa imitacja aluminium itp Klient płaci - klient wymaga :diabelski_usmiech
    Udaj się np. do MM ten sklep "nie dla idiotów" i pomacaj co się da (oczywiście piszę o laptopach) wypytaj sprzedawcę itp a zakupu dokonaj np w sklepie internetowym innej firmy np. ole ole czy rtv mix agd czy x-kom :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    musim pomyśleć - świadectwo z czerwonym paskiem będzie :wink: niestety :evil: bo obiecana nagroda, stety bo będzie w czołówce.

Zostaw komentarz:

• maksiu
    odpowiedział(a)
    ruwado, procek i3 (min 2,3 GHz na rdzeń) z dedykowaną grafiką (nie zintegrowaną z procesora) ram 8GB i dysk albo SSD 256 lub SSHD 1 TB z 32GB w zupełności "młodemu" wystarczy. Cena powinna oscylować w podanym przez Ciebie przykładzie.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    maksiu, młody sobie upatrzył. Raczej gry (ETS 2 , ATS, WoT, need for speed - w sieci oczywiście). skajpaj :wink: . Praca jakies projekty do szkoły z informatyki na poziomie klasy 6 podstawówki.

Zostaw komentarz:

• maksiu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado
    Co sądzicie o takim sprzęcie?

Asus X751LB-TY109H W8.1 (szary-metal)
    http://www.oleole.pl/laptopy-i-netbo...ry-metal.bhtml
    Koniecznie potrzebujesz i7 mieć w środku? Osobiście uważam że i5 a nawet i3 Ci w zupełności wystarczy a tak jak pisał poprzednik zainwestuj w dysk SSD (w ostateczności jak potrzebujesz sporo miejsca to dysk SSHD z 32GB pamięci) ten dysk to połączenie małego dysku SSD w tym przypadku 32 GB i dysku tradycyjnego o sporych pojemnościach np. 1 TB Ramu rzeczywiście nie zaszkodzi 8 GB
    Wszystko zależy do jakich zastosowań ten laptop ma być

Zostaw komentarz:

• militarius
    odpowiedział(a)
    ja bym zwiększył ram do 8gb i szukał z SSD 256gb

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Co sądzicie o takim sprzęcie?

Asus X751LB-TY109H W8.1 (szary-metal)

Zostaw komentarz:

• orzel720
    odpowiedział(a)
    Deo, OK dzięx popatrzę...

Zostaw komentarz:

• Deo
    odpowiedział(a)
    orzel720, Ja bym celował w Dell'a
    Przeglądnij stronę>>LAPTOK<<
    Mają odbiór osobisty na ul. Lea
    Kupiłem u nich już parę laptopów (głównie do firmy)

Zostaw komentarz:

• orzel720
    odpowiedział(a)
    militarius, OK ale może z Twojego lub czyjegoś doświadczenia: iść w konkretną markę czy ryzyk fizyk?

Zostaw komentarz:

• militarius
    odpowiedział(a)
    w tym budżecie wszystko jest na jedno kopyto jeśli chodzi o jakość. szukaj lapa z procem minimum i5, koniecznie dysk SSD minimum 240GB, ram 8GB, full HD chyba też będzie w tej cenie.

Zostaw komentarz:

• orzel720
    odpowiedział(a)
    Hej!
    Pilna sprawa - macie jakieś konkretne typy/modele laptoka dla 9-letniego "Komunisty"? Ma być max 2500 zł i czarny.. Wybór jest ogromny ale sztuką jest nie przepłacić za np markę.. Znając życie... przeznaczenie typowo Internet gierki sieciowe itp..

Zostaw komentarz:

• samtech84
    odpowiedział(a)
    militarius dobrze prawi. Biznesówki klasy premier czyli np. HP Elitebook czy Dell Latitude serii E6xxx, E7xxx są naprawdę wytrzymałe i niezawodne. Dodatkowo nie ma problemu z dostępem do części zamiennych.

Zostaw komentarz:

• militarius
    odpowiedział(a)
    o nowym zapomnij. ja ze swojej strony polecę poleasingowe hp elitebooki. w tej cenie zmieścisz się z wymianą na nowego ssd 500gb. jakość i design na wysokim poziomie, gniecie wszystkie nowe laptopy w cenie do 4-5k zł.

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Hej.
    Szukam laptopa,a raczej ultrabooka,przeznaczenie -internet,filmy taki mobilny komputerek.
    Matryca 13,3 ,dysk SSD,minimum 500GB dysk.Kwota to 2000zł.Co jest warte uwagi w tej kwocie?

Zostaw komentarz:

• doctorwhooves
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Biszczu
    trochę z innej półki czy mając taki zestaw jak laptop z WIFI + modemorouter E586Bs-2 będę mógł podłączyć drukarkę bezprzewodowo ?
    Będzie, w robocie mam właśnie ten modem i drukarke na wifi, ale drukara wifi oczywiście musi mieć.

Zostaw komentarz:

• kapi
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Biszczu
    trochę z innej półki czy mając taki zestaw jak laptop z WIFI + modemorouter E586Bs-2 będę mógł podłączyć drukarkę bezprzewodowo ?
    jedynie co znalazłem to instrukcja do tego modemu : >klik<
    jeśli drukarka ma wifi to powinna działać - na niej ustawiasz sieć.
    jeśli jest na usb - to nie wiem....

Zostaw komentarz:

• frodziarz
    odpowiedział(a)
    O ile ustawię śledzenie tematu

Zostaw komentarz:

• frodziarz
    odpowiedział(a)
    Nie.

Ale nie przeglądam wszystkich tematów codziennie
    Więc jak ktoś zada w jakimś temacie jakieś pytanie do mnie, to może i z tydzień potrwać zanim je zauważę, albo w ogóle nigdy nie zareaguję

Zostaw komentarz:

• frodziarz
    odpowiedział(a)
    Chłopaki.

Pracuje w jednym ze sklepów komputerowych w naszym kraju
    Takim trochę bardziej popularnym, cieszących się "raczej dobrą renomą"

W razie jakichś pytań czy potrzeb => walcie do mnie na prv msg

Zostaw komentarz:

Pracuję...